ЕФЕКТИВНИЙ СПІЧРАЙТИНГ В КАР’ЄРНОМУ ЗРОСТАННІ: ПІДГОТОВКА Й СТВОРЕННЯ САМОПРЕЗЕНТАЦІЇ, ЯКА ПРИВАБЛЮЄ
PDF

Ключові слова

спічрайтинг, самопрезентація, ефективний, компетентності, спілкування, розвиток. speechwriting, self-presentation, effective, competences, communication, development.

Як цитувати

ПОДОЛЮК, С. М., ІВАНЮК, І. Я., & ВАСЮРА, Р. В. (2024). ЕФЕКТИВНИЙ СПІЧРАЙТИНГ В КАР’ЄРНОМУ ЗРОСТАННІ: ПІДГОТОВКА Й СТВОРЕННЯ САМОПРЕЗЕНТАЦІЇ, ЯКА ПРИВАБЛЮЄ. АКАДЕМІЧНІ СТУДІЇ. СЕРІЯ «ПЕДАГОГІКА», (4), 86-90. https://doi.org/10.52726/as.pedagogy/2023.4.12

Анотація

Наукове дослідження висвітлює актуальність набуття навичок спічрайтингу для кар’єрного зростання, зокрема, формування умінь створення самопрезентації, яка приваблює сучасного роботодавця. У статті окреслюється методика підготовки до створення сучасної самопрезентації (усвідомлення особистих досягнень, сильних сторін, власної унікальності, життєвої візії) та визначаються практичні кроки представлення інформації, її оформлення. Обґрунтовується потреба сприйняття процесу створення самопрезентації та готового продукту як важливого психоемоційного фактору, що підтримує особистість у скрутних життєвих обставинах. Фахівець усвідомлює, що він володіє цілим рядом позитивних особистісних та професійних характеристик, які зможуть забезпечити успіх в пошуку роботи при потребі. Тож ми бачимо зміст практичного значення роботи з молоддю над підготовкою ефективної самопрезентації цілісно: по-перше, у зв’язку з розвитком професійної компетентності; по-друге, як посилення психологічної стійкості особистості. Такий принцип вивчення практичного аспекту спічрайтингу акцентує увагу на особистості, її унікальності, підвищує рівень її самооцінки, якість професійної комунікації, мотивує до розвитку, а відтак сприяє її ефективності. Застосування пропонованої методики створення ефективної самопрезентації збагачує особистість, мотивує до розвитку, активізує креативність, критичне мислення, привертає увагу до аналізу власних життєвих цілей, цінностей, особистої візії, що розширює сприйняття себе як особистості майбутніми фахівцями. Це особливо важливо в умовах тяжкої війни в країні.

https://doi.org/10.52726/as.pedagogy/2023.4.12
PDF

Посилання

Барановська Л. В., Глушаниця Н. В. Психологія ділового спілкування : навч. посібник. Київ : НАУ, 2016. 248 с.

Борг Джеймс. Мистецтво говорити. Таємниці ефективного спілкування. Пер.з англ. Н. Лазаревич. Харків : вид-во «Ранок»: Фабула, 2023. 304 с.

Гінзбург М.Д. Українська ділова і фахова мова. Практичний посібник нащодень для студентів. ЦУЛ. 2019. 672 с.

Гра по-новому, навчання по-іншому : методичний посібник / упорядник О. Рома. The LEGO Foundation, 2018. 44 с.

Кайдалова Л.Г. Психологія спілкування : навчальний посібник. Харків: НФаУ, 2018. 140 с.

Кацавець Р.С. Ділова українська мова. За новим Українським правописом. Навчальний посібник. Київ: Алерта. 2020, 306 с.

Кацавець Р.С. Риторика і психологія. Навч. посіб. Київ: Алерта, 2024. 234 с.

Кацівець Р.С. Ораторське мистецтво: підручник. Вид. 3-тє, допов. Київ: Алерта, 2021, 250 с.

Моргай Л. А. Соціально-психологічні аспекти спілкування в професійній діяльності: навч. посіб. Умань: Візаві, 2021. 179 с.

Подолюк С., Стрельбіцька О. Мова життя в професійній діяльності майбутніх педагогів та вихователів // Академічні студії. Серія : «Педагогічні науки», Вип. 1. 2022. С. 143–148.

Філоненко М. М. Психологія спілкування: навчальний посібник. Київ : Центр навчальної літератури, 2018. 240 с.