СУЧАСНІ МЕТОДИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ФАХІВЦІВ СФЕРИ ТУРИЗМУ ЗА КОРДОНОМ
PDF

Ключові слова

метод, підвищення кваліфікації, закордонний досвід, західні школи туризму, підготовка фахівців з туризму. method, advanced training, foreign experience, western schools of tourism, training of specialists in tourism.

Як цитувати

КОВАЛЕНКО, О. В., & СКЛЯР, Ю. Л. (2022). СУЧАСНІ МЕТОДИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ФАХІВЦІВ СФЕРИ ТУРИЗМУ ЗА КОРДОНОМ. АКАДЕМІЧНІ СТУДІЇ. СЕРІЯ «ПЕДАГОГІКА», (1), 24-29. https://doi.org/10.52726/as.pedagogy/2022.1.4

Анотація

У даній статті зазначено, що розвиток туризму в сучасному суспільстві має інтенсивне зростання, таким чином актуальність кадрового питання в українському туристичному бізнесі вимагає пильного вивчення процесу підвищення кваліфікації та перепідготовки багатопрофільних фахівців туризму. Автор зазначає, що вже давно назріла проблема аналізу та вдосконалення змісту, методів та форм підвищення кваліфікації фахівців туристичної індустрії на прикладах, які запропоновано різними школами туризму за кордоном. В даній статті зазначено, що саме досвід іноземних туристичних шкіл може бути використаний у системі українського туристського професійного підвищення кваліфікації для забезпечення ефективності та якості безперервної підготовки туристських кадрів. В статті звучать тези про те, що у сучасному світі усі великі навчальні заклади розробляють та ухвалюють Стратегічні плани, в яких враховують світові тенденції розвитку. В роботі також зазначено, що сьогодні у світовому співтоваристві на перший план виходять глобалізація, конкуренція, технологія, комунікація, інтеграція у світове середовище та світовий бізнес. Стратегічні плани західних туристичних шкіл приділяють пріоритетну увагу особистісному зростанню студентів. У роботі визначено, що досягнення високоякісного підвищення кваліфікації, високого рівня освіти у вищому навчальному закладі, звичайно ж, насамперед залежить від умов реалізації навчального процесу, педагогічного персоналу, якості педагогічних методів, доступності та якості інформаційно- методичного забезпечення навчального процесу, рівня наукових праць у вищому навчальному закладі та обсягу впровадження їх результатів у навчальний процес, матеріально-технічного оснащення лабораторій, баз практик тощо. Також у даній роботі зазначено, що доступність та якість інформаційно-методичного забезпечення навчального процесу стають превалюючими факторами забезпечення якісного, сучасного підвищення кваліфікації спеціалістів для сфери туризму.

https://doi.org/10.52726/as.pedagogy/2022.1.4
PDF

Посилання

Любчук О. К. Організація туризму. Основи туризмознавства. Маріуполь : ГВУЗ «ПДТУ», 2018. 154 с.

Юрченко С. О. Міжнародний туризм : навчальний посібник. Харків : ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2016. 328 с.

Lee W. S., & Moon J. Development of a Personal Values Scale For Tourism Using a Mixed Method. Tourism Culture & Communication. 20 (4) 2020. P. 207–218.

Trusova N. V., Kyrylov Y. Y., Hranovska V. Hr., Prystemskyi O. S., Krykunova V. M. & Sakun A. Zh. The imperatives of the development of the tourist services market in spatial polarization of the regional tourist system. GeoJournal of Tourism and Geosites. 29 (2), 2020. Р. 565–582.