ЕТИКО-ПОВЕДІНКОВІ АСПЕКТИ ВПЛИВУ СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ НА РОЗВИТОК ПІЗНАВАЛЬНОГО ІНТЕРЕСУ СТУДЕНТІВ ДО ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ - БРОВКО, К. А.; ДУРДАС, А. П.; СОПОВА, Д. О. (АКАДЕМІЧНІ СТУДІЇ. СЕРІЯ «ПЕДАГОГІКА», 2022)
У статті охарактеризовано місце та роль етико-поведінкових аспектів впливу соціальних мереж на розвиток пізнавального інтересу студентів до вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням. Виокремлено сукупність особливостей етико-поведінкового аспекту що до розвитку пізнавального інтересу студентів шляхом використання соціальних мереж під час вивчення іноземної мови професійним спрямуванням. Висвітлено зміст навчання іноземній мові за професійним спрямуванням з використанням соціальних мереж. Розкрито сутність ключових понять дослідження «віртуальний дискурс» та «соціальна мережа». Виокремлено позитивні аспекти використання соціальних мереж у підвищенні пізнавального інтересу студентів до вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням. Зосереджено увагу на виокремленні найпопулярніших сучасних соціальних мереж та окреслення можливостей їх використання у контексті навчання студентів іноземної мови за професійним спрямуванням з метою підвищення їх мотивації та пізнавального інтересу. Наведено авторські приклади проведення занять з іноземної мови за професійним спрямуванням із застосування соціальних мережей (Facebook, Instagram, Youtube, TikTok, Telegram). Доведено, що проведення вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням з використанням соціальних мереж, сприяє реалізації принципу доступності навчання, зручності, великої інформативності, неформальності навчання, сприятливого емоційного фону, оптимізації освітнього процесу, індивідуального підходу в навчанні, а також створює міцне підґрунтя для активізації пізнавального інтересу студентів, самонавчання і саморозвитку, формування навичок комунікації та кооперації між викладачем та студентом у позааудиторний час, долають будь-які бар’єри в обмеженості доступу до навчання, роблять його нестандартним і цікавим.